Home |  Utile  |  GDPR |  Contact  |  Hartă site

Prese orizontale de balotat deșeuri :: Dokon

Dokon

O presă de balotat unică

DOKON este o presă de balotat complet automată, puternică și foarte eficientă, cu un sistem de legare orizontal, cu șnur.

Deceniile de experiență împreună cu dezvoltarea continuă au determinat plasarea robustei prese DOKON pe o poziție de frunte pe piața europeană a preselor de balotat deșeuri.

DOKON are o forță de presare cuprinsă între 1200 kN și 2000 kN și format al baloților de 110 x 110 cm.

Combinația perfectă între forța de presare mare, independența proceselor de tăiere și presare, setările de prepresare precum și ajustarea individuală a canalului determină o calitate foarte bună a baloților. 

Presa a fost creată și dezvoltată pentru operare continuă în cele mai solicitante condiții.

+

Panoul de control

Panoul de control este plasat separat de presa de balotat pentru a evita influența vibrațiilor acesteia.
Unitatea electronică de control este echipată cu un ecran tactil de 9, foarte prietenos, care permite un management foarte eficient al rețetelor și afișarea unor date și funcții variate. Ultima generație de PLC și ecran tactil oferă posibilități extinse pentru operarea de la distanță.
Sistemul mecanic cu chei de siguranță care este conform ultimei Directive de Mașini, asigură un foarte nalt nivel de securitate.
Cablajul preselor de balotat PAAL este realizat n șine deschise pentru evitarea distrugerii acestuia de către rozătoare.
Ca o opțiune, există posibilitatea unei legături directe ntre presă și sediul PAAL prin intermediul unei interfețe LAN, datele fiind transferate ntr-un fișier Excel.

+

Camera de presare

Puteți accesa camera de presare foarte robustă cu ajutorul ușilor foarte mari pe plasate pe ambele părți. Aceasta ușurează activitățile de mentenanță și curățare
n varianta standard, camera de presare a presei DOKON este dotată cu podea din oțel de naltă rezistență. Acesta poate fi extins opțional și pe pereții laterali.

+

Canalul de presare

n strnsă legătură cu controlul gradual, ajustarea complet automată a canalului din trei părți adaptează viteza de deschidere a canalului pentru a obține un proces de presare optim.
Combinat cu măsurare exactă a balotului și controlul dinamic al presării, sistemul procesează diverse tipuri de material transformndu-le n baloți cu o densitate foarte mare.
Canalul de presare, care este foarte stabil, poate fi placat cu oțel de naltă rezistență.

+

Hidraulica

Construcția compactă a unității hidraulice este caracterizata de actionarile moderne instalate cu pompe cu piston axial puternic si putere de actionare scazuta iar consumul de energie este astfel redus semnificativ.
Blocul hidraulic, montat cu flansa direct pe cilindru, cu sectiuni transversale mari duce la pierderi foarte mici de caldura si energie.
Circuitul de pompare automat, la cerere, si conductele bine aranjate economisesc costurile de energie si de intretinere. Designul modern al cilindrului de cea mai buna calitate datorita designului fara suduri elimina fracturile datorate oboselii si slabirea rezistentei metalului la suduri.

+

Placa de presare

Role de dimensiuni mari, un sistem central de ghidare si placute laterale de ghidare garanteaza ghidarea precisa a placii de presare cu uzura extrem de redusa.
Sistemul de masurare berbec pozitionare si non-contact permite controlul exact al miscarilor si al pozitiilor de pornire si oprire. Dimensiunea deschiderii de alimentare poate fi selectata cu ajutorul controlului retetei. Asadar, pentru fiecare tip de material, acesta poate fi preselectat individual astfel incat lungimea, greutatea si calitatea balotului sunt optimizate.
Punctul central standard de lubrifiere a cilindrilor si pana pistonului patentat in conexiune cu decuplarea placii de presare reduc considerabil timpul si efortul de intretinere.
Varful pistonului este acoperit cu o placa de otel bulonata.
DOKON poate fi imbunatatit cu o acoperire a sloturilor placii de presare automate in partea din fata pentru a evita blocarea materialului in sloturile frontale.
Pentru a evita iesirea materialului din cutia de presare, exista optiunea folosirii unei cutii de presare automate cu sloturile acoperite pe margini.

+

Sistemul de tăiere

Timp de mai multe decenii s-a incercat si testat designul cutitului care ofera acum o forma a lamei optimizata ce reduce semnificativ forta de taiere necesara. Sistemul de taiere, care este proiectatat cu un unghi de taiere foarte mare si merge catre peretele lateral al canalului de presa, creeaza baloti unghiulari ce pot fi stivuiti cu usurinta. In special, lamele la sol cu forta de taiere scazuta, chiar si a materialelor compacte grele, fac sistemul rezistent la uzura si usor de intretinut. Matrita optionala de taiere a marginilor , care este eficienta pe intreaga latime de umplere, elimina blocajele de materiale ce pot rezulta din procesul de balotare a materialelor grele. Noul design al partii inferioare a matritei permite descarcarea materialului presat. Asadar, este impiedicata intreruperea operatiunii de taiere de catre materialele retinute.

+

Legare

Sistemul de legare impletita, orizontala, cu pliere in 4 / 5 complet automat al DOKON prin dubla-innodare asigura faptul ca balotii sunt bine legati.
Actionarile separate pentru dispozitivul de innodat si secera ofera nivelurile inalte de fiabilitate si functionalitate.
Folosirea impletirii PP a firelor in loc de sarma de otel reduce considerabil costurile de operare, fiind usor de transportat si de depozitat.
Acesta reduce riscul de leziuni deoarece niciun capat de fir nu ramane in afara balotilor, iar firul impletit abia daca mai iese daca este taiat.
In reciclarea termica, nu exista niciun reziduu de fire ramas in instalatiile de incinerare. Firul este ars in totalitate.

Partenerii noştri

Înscrieți-vă la newsletterul Danubiatec pentru a primi cele mai noi informații din industria reciclării.
Vă mulțumim!